Menu

0763.72.62.62

andrei@dinulaw.ro

09:00 A.M

18:00 P.M

49 Comments

Intervenient fortat

Intervenient fortat – reprezinta calitatea dobândită de către un terț, strain de procesul aflat in desfășurare. Aceasta calitate se dobândește prin introducerea in procesul pendente, de regula, pentru opozabilitate hotărârii pronunțate. Astfel, legea permite părților și instantei sa dispună introducerea în cauza a altor persoane, în afara celor inițiale. In aplicarea dispozițiilor legale în cazuri expres prevazute de lege, judecătorul va dispune din oficiu introducerea în cauza a altor persoane, chiar dacă părțile se împotrivesc.

Intervenient fortat în procedura necontencioasă

În cadrul acestei proceduri, instanta poate dispune introducerea forțată, din oficiu, chiar dacă partea se opune. Calitatea de intervenient fortat in procedura necontencioasa este prevazuta si de art. 532 alin. (2) C.proc.civ. care prevede expres ca instanta poate dispune, chiar din oficiu, orice măsură utila cauzei. Instanta are dreptul sa asculte orice persoana care poate aduce lămuriri în cauza. De asemenea, poate asculta orice persoana ale cărui drepturi ar putea fi afectate prin hotărâre.

Intervenient fortat în procedura contencioasă

Ca și regula generală, instanta nu poate dispune direct introducerea forțată a terțului în proces. Astfel, instanta va pune în discuția părților necesitatea introducerii în cauza a altor persoane, atunci când raportul juridic dedus judecății o va impune. Daca niciuna dintre părțile inițiale nu este de acord, instanta nu va putea atribui calitatea de intervenient fortat. In acesta situație din urma, dacă litigiul nu poate fi soluționat fără participarea terțului, cererea va fi respinsa. Respingerea cererii se realizează fără a se cerceta fondul, adică fără o judecata asupra fondului.

Intervenient fortat în asigurări/accidente rutiere
intervenient fortat

În cazul formulării unei cererii de despăgubire împotriva societății de asigurări , judecata acesteia se realizează cu citarea obligatorie a persoanei/persoanelor răspunzătoare de producerea accidentului în calitate de intervenient fortat. Astfel, citarea obligatorie în calitatea de intervenient fortat a persoanei vinovate de producerea accidentului este expres prevazuta de lege. Judecata realizata fără un intervenient fortat impune anularea hotărârii și trimiterea spre rejudecare. Calitatea de martor și calitatea de intervenient fortat sunt incompatibile cu exigentele dispozițiilor art. 54 din Legea nr. 136/1995. Astfel, persoana responsabila de producerea accidentului va fi citata în calitate de intervenient fortat. Persoana chemata ca intervenient fortat in procesul civil va lua la cunoștință de litigiul dintre persoana păgubită și asigurător. De asemenea, se va dezbate vinovăția acestuia, prejudiciul produs, temeiul răspunderii. Calitatea de intervenient fortat este necesara si pentru a evita o dubla plata. Spre exemplu: dacă asigurătorul plătește despăgubirea și nu exista intervenient fortat, reclamantul se poate îndrepta din nou pentru aceeași dauna împotriva persoanei responsabile de producerea accidentului.

Dreptul asigurătorului de a-și recupera sumele plătite (acțiunea în regres)

Asigurătorul recuperează sumele plătite drept despăgubiri de la persoana răspunzătoare de producerea pagubei, în următoarele cazuri:- accidentul a fost produs cu intenție;- accidentul a fost produs în timpul comiterii unor fapte incriminate de dispozițiile legale privind circulația pe drumurile publice ca infracțiuni săvârșite cu intenție, chiar dacă aceste fapte nu s-au produs pe astfel de drumuri sau în timpul comiterii altor infracțiuni săvârșite cu intenție; Ex: conducerea sub influenta alcoolului, a unor substanțelor stupefiante;- accidentul a fost produs în timpul când autorul infracțiunii săvârșite cu intenție încearcă să se sustragă de la urmărire;- persoana răspunzătoare de producerea pagubei a condus autovehiculul fără consimțământul asiguratului.

Precizări privind introducerea forțată a altor persoane în litigiul pendente

– Solicitarea introducerii terțului în cauza poate aparține oricăreia dintre părți (reclamant, parat);

– dacă părțile au solicitat judecata în lipsa, instanta va comunica în scris necesitatea introducerii terțului în judecata. De asemenea, părțile trebuie sa-și exprime poziția fata de aceasta măsura, sub sancțiunea respingerii cererii;

– dacă niciuna dintre părți nu solicita introducerea terțului și instanta considera ca cererea nu poate fi soluționata fără intervenient fortat, va respinge cererea;

– respingerea cererii, fără a fi cercetata pe fond, nu are autoritate de lucru judecat.

Dispoziții legale privind calitatea de intervenient fortat

– Calitatea de intervenient fortat se dobândește prin încheierea instantei. Introducerea forțata se poate realiza pana la terminarea cercetării procesului înaintea primei instante. Astfel, introducerea forțată a altor persoane este admisibila exclusiv doar în fata primei instante.

– Cel introdus în proces va fi citat. Odată cu citația i se comunica încheierea prin care s-a dispus introducerea sa în proces. De asemenea, i se comunica și cererea de chemare în judecata, întâmpinarea și înscrisurile anexate acestora;

– Prin citație, cel care dobândește calitatea de intervenient fortat i se va comunica termenul pana la care va putea sa invoce expectațiile, dovezile și mijloacele de proba de care înțelege sa se folosească. Termenul acordat celui arătat ca intervenient fortat nu poate fi mai mare decât termenul de judecata în cauza. 

– Cel interveninet fortat va lua cauza în starea în care aceasta se afla la momentul introducerii sale. Are dreptul de a administra probe, precum și dreptul de a readministra probele. Insa, nu poate solicita ca actele efectuate anterior introducerii sale sa fie refăcută fata de el. De asemenea, nu poate invoca excepțiile pentru care termenul procedura a expirat. Nu poate invoca nulități care au fost acoperite intre timp.

– Din momentul introducerii terțului, toate actele de procedura vor fi făcute și fata de acesta. Hotărârea judecătorească finala asupra cauzei ii va fi opozabila.

Tags: , , , ,

49 thought on “”

 1. Arnold says:

  Buna ziua! sunt in situatia Intervenient fortat în asigurări/accidente rutiere
  Intrebarea mea: trebuie sa fac acea intampinare din hartiile primite de la curtea de judecata? trebuie sa merg la proces? nu au fost mentionate nici un fel de adrese, date cand sa fiu acolo.. nu inteleg… ce am de facut?

  1. Av. Andrei Ștefan says:

   Buna ziua,
   Calitatea de intervenient, in cadrul acestui tip de proces civil, este necesar doar pentru opozabilitatea hotararii. Prezenta dvs., in cadrul acestui litigiu, nu este obligatorie. De regula, dvs., nu urmează sa fiți obligat la plata unor sume de bani. Insa, puteți formula o întâmpinare prin care sa arați calitatea dvs. de asigurat.

 2. Arnold says:

  Buna ziua! Mulțumesc pentru răspuns! Având în vedere că această calitate de asigurat, cu poliță RCA valabilă la data accidentului, este menționat în dosarul pe care l-am primit, cu copie la poliță, verificare in sistem cu print screen,consider că sunt acoperit.

  1. Av. Andrei Ștefan says:

   Buna ziua,
   Da, polița RCA face dovada calității dvs., de asigurat la momentul producerii accidentului. In funcție de disponibilitatea dvs., puteți merge în fata instantei și sa solicitați admiterea cererii în măsură în care pretențiile sunt dovedite.

 3. Rosu Camelia says:

  Buna ziua, daca angajez avocat sa ma reprezinta imi pot recupera onorariu pe care il platasc avocatului?
  Sunt persoana vinovata de un accident rutier ce am fost chemata in instanta ca interveninet fortat.
  Multumesc

  1. Av. Andrei Ștefan says:

   Buna ziua,

   Cheltuielile de judecata realizate de catre interveninent in proces sunt recuperabile, atat timp cat sunt cerute (instanta nu le acorda din oficiu). Astfel, interveninetul fortat are dreptul la recuperarea cheltuielilor ocazionate de procesul respectiv, cu respectarea conditiilor fiscale si legale.

   Cu stima,

 4. Pîrlog GEORGE PETRIȘOR says:

  Bună ziua…dacă am provocat un accident rutier cu pagube materiale iar pagubitul și-a reparat masina cu asigurarea mea si apoi da in judecata compania de asigurări iar eu sant citat ca intervenient fortat platesc vreo dauna?VA MULTUMESC

  1. Av. Andrei Ștefan says:

   Buna ziua. In principiu, nu.

 5. Raluca Hoara says:

  Buna ziua ! Sunt interveninent fortat si chemat in judecata pt un accident in care am fost de vina! Se poate ca dupa acest proces sa mai pot fii data in judecata daca ei pierd si nu primesc banii de la asigurator ? Se poate sa ma cheme pe mine in judecata pt a face plata ?mentionez ca au fost despagubiti odata insa cer valoare totala a masinii.multumesc!

  1. Av. Andrei Ștefan says:

   Buna ziua. Ca si regula generala polita RCA valabila la momentul producerii riscului asigurat preia obligatia de plata, iar o eventuala actiune in regres sau pentru diferenta de despagubire nu ar avea un temei legal. Insa, in functie de particularitatile dosarului pot exista situatii de exceptie.

 6. popescu says:

  Buna ziua! In urma unui accident rutier am dobandit calitatea de intervenient. Am primit o comunicare de la judecatorie prin care sunt informat de acest lucru si trebuie sa depun intampinare. Aceasta intampinare este obligatorie? Este nevoie de un avocat pentru a face intampinarea sau este suficient doar sa specific ca la momentul respectiv am avut calitatea de asigurat? mentionez ca asiguratorul nu a platit integral toata suma.

  Multumesc!

  1. Av. Andrei Ștefan says:

   Buna ziua,
   Asa cum regăsiți in adresa Judecatoriei, aveți posibilitatea de a formula întâmpinare prin care sa va prezentați punctul de vedere cu privire la pretențiile reclamantului si eventuale obiecțiuni. Întâmpinarea poate fi realizata prin avocat sau, daca aveți cunoștințele necesare, de către dvs. Va recomand totuși un avocat.

 7. Cristina Mangu says:

  Buna ziua! Sunt intervenient fortat, chemata in judecata in cazul unui accident in care am fost de vina, in luna decembrie a anului 2019. Am semnat o intelegere amiabila la locul accidentului, iar persoana pagubita a ales sa-si repare masina pe asigurare CASCO, urmand sa recupereze banii de la asiguratorul meu RCA, respectiv Euroins Romania. Eu mi-am reparat masina in regim propriu. In aceste conditii nu ne-am mai prezentat la asigurator si nu au mai fost intocmite niciun fel de documente. Saptamana trecuta am primit o citatie in care sunt chemata in cadrul unui proces civil in care Generali Asigurari (societatea CASCO) a dat in judecata Euroins Romania (societatea RCA) pentru neplata devizului de reparatie. Eu sunt citata in proces ca intervenient fortat. M-ati ajuta enorm daca mi-ati putea spune care sunt implicatiile daca nu ma prezint in instanta si daca exista riscul sa fiu fortata la plata unor despagubiri? Va multumesc.

  1. Av. Andrei Ștefan says:

   Buna ziua,
   Nu cunosc exact dosarul cauzei, dar pot înțelege din calitatea in care sunteți citat ca societatea de asigurare Generali are pretenții de la Euroins, iar dvs. aveți calitatea de intervenient forțat, ceea ce înseamnă ca nu au in cadrul procesului respectiv pretenții de la dvs. Pe cale de consecința, va recomand totuși sa mergeți in fata instanței sau sa apelați la un avocat specializat in vederea studierii si formulării unei apărări.
   Cu stima,

  2. Marius D says:

   Cum s-a rezolvat situația? Cati bani ati plătit? Sănătate

 8. Elena Birla says:

  Buna seara!
  Sunt intervenient fortat, am lovit din spate o alta masina in iunie 2019, am incheiat amiabila si azi am primit de la Judecatorie comunicarea! Firma de asigurari a achitat reparatia masinii avariate si a achitat doar o parte din costul inchirierii unui autoturism pana la efectuarea reparatiei, ei nu au fost de acord cu costul calculat de firma de inchirieri, diferenta de suma 673 lei fiind obiectul procesului! In comunicare este scris ca trebuie sa depun intampinare in termen de 10 zile! Intrebarea mea este, ce repercursiuni se pot face asupra mea si ce trebuie sa trec in intampinare! Multumesc

  1. Av. Andrei Ștefan says:

   Buna ziua, Daca dvs. aveți ceva de precizat cu privire la sume, calitate sau alte asemenea, prin întâmpinare puteți pune in vedere instanței. In cadrul întâmpinării va trebui sa menționați eventuale excepții si poziția dvs. cu privire la cererea de chemare in judecata formulata de unitatea service. In privința repercusiunilor, nu identific ca ați putea suferi o anumita repercusiune.

  2. Ioana says:

   Bună ziua!
   Sunt in aceeași situație si eu.
   Ați participat la proces?
   Ce s-a întâmplat cu dumneavoastră ca intervevient forțat?

 9. MARIO says:

  Buna ziua,

  In urma unui accident rutier am dobandit calitatea de intervenient fortat.Accidentul a fost produs din vina mea, fiind produs intre 3 autoturisme (1 vinovatul+2 pagubiti).Unul dintre pagubiti si-a reparat masina pe CASCO, urmand sa recupereze banii de la asiguratorul meu RCA, respectiv City Insurance SA .
  Accidentul a fost produs in luna martie-2019, comunicarea fiind primita in luna februarie 2021.
  In continutul acesteia, este solicitata si intampinarea, pe care am formulat-o si depus-o personal, online in timp util cu solicitare confirmarii de primire.
  In cuprinsul acestei intampinari, am precizat faptul ca, in momentul accidentului aveam RCA valabila, atasand polita, in plus solicitand, constatarea lipsei calitatii mele procesuale pasive, spuse fiind cele de mai sus.
  De precizat, ca inainte de a trimite intampinarea am luat legatura si cu asiguratorul meu, in speta City Insurance SA, solicitand sa efectueze plata catre societatea de asigurari a pagubitului, respectiv GRUPAMA ASIGURARI S.A, plata care a si fost facuta intre timp, dovada platii primita de mine de la asigurator, fiind confirmarea de plata a sumei reprezentand, despagubirea platii dosarului de regres, printr-un mail.
  Insa, cererea de chemare in judecata, solicita:
  1. plata sumei reprezentand contravaloarea despagubirilor;
  2. plata sumei reprezentand penalitati;
  3. plata cheltuielilor de judecata.
  Asadar, penalitatile nu au fost achitate.
  Ulterior am primit citatia prin care sunt chemat in instanta, in calitate de intervenient, in proces cu GRUPAMA ASIGURARI S.A.
  In aceasta citatie, este precizat faptul ca, judecata se va face in lipsa, daca se solicita in scris acest lucru de catre una dintre parti.
  Daca m-ati putea ajuta cu un raspuns cat mai prompt in ceea ce priveste:
  1. am facut intampinarea, am si primit confirmarea la mail ul trimis, este imperios necesara prezenta mea, avand in vedere cele spuse?
  2. mai este nevoie de o alta solicitare in scris prin care solicit ca judecata sa faca in lipsa mea si daca da, unde trebuie depusa si cand (adica inainte de proces, ori in timpul acestuia)?
  3.daca nu ma aflu in localitate, pot imputernicii la notariat, un apropiat din familie, sa ma poata reprezenta in instanta/la proces in calitate de intervenient, chiar daca nu are capacitate/personalitate juridica si nu este avocat/ consultant juridic?
  Va multumesc anticipat.

  1. Av. Andrei Ștefan says:

   Buna ziua,
   In primul rând dvs. aveți calitate procesuala. Nu, nu este necesara prezenta dvs. in fata instanței, doar in situația in care doriți sa completați ce ați menționat in scris. Nu este necesara si solicitarea dvs., atât timp cat cel puțin una dintre părți a solicitat-o. Da, prin procura notariala puteți împuternici o alta persoana care nu are calitatea de avocat.

 10. Mihaela Săvescu says:

  Bună ziua ,
  Intrebare : dacă am primit comunicare adresa și sunt numit intervenient forțat. Iar cererea de chemare în judecata este adresata catre euroins . Nu înțeleg ce trebuie sa fac ? Ma puteți ajuta cu un sfat ? Nu mi permit un avocat .

  1. Av. Andrei Ștefan says:

   Buna ziua,
   Ar fi bine sa transmiteți către instanță (Judecatoria Buftea) un punct de vedere cu privire la cererea de chemare in judecata. Mai mult, daca aveți cereri sau/si excepții ar fi indicat sa le ridicați in termenul prevăzut in citație.

 11. Marius says:

  Cum s_a rezolvat pana la urma cu procesul unde erati interveniebt fortat? Ati formulat intampinare ceva? Sau ati lasat sa mearga procesul asa?

  1. Av. Andrei Ștefan says:

   Buna ziua,
   Nu știu exact la ce dosar faceți referire. Cu siguranță, formularea unei întâmpinări este oportuna intr-un litigiu.

 12. Marius says:

  Pai daca are asigurare la dosar ce formulare sa faca? Sa zic iar ca are asigurare? :))

 13. Marius says:

  De accident auto este vorba …și firma de asigurări nu a dat nici un semn la cererea de plată a daunei de catre firma reparatoare ,iar aceasta la rândul ei a dat în judecată firma care nu răspunde plății nicicum.

 14. Florin says:

  Buna ziua. Am calitate de intervenient forțat intr-o cerere cu valoare redusă formulata de un recuperator împotriva Euroins.
  In cazul unei cereri de deschidere a procedurii de insolventa a Euroins calitatea mea de intervenient presupune obligarea solidara la plata ?
  Sau mai simplu spus, exista riscul de a fi obligat la plata / executat silit ca efect al hot instanței in acest tip de proces ?

  1. Av. Andrei Ștefan says:

   Buna ziua, depinde ce obiect are cererea de chemare in judecata si temeiul acesteia. Intr-o eventuala insolventa a unui asigurator, FGA este persoana care preia obligația de plata.

 15. Maria says:

  Buna ziua, in cursul litigiului avand ca obiect pretentii ca urmare a coliziunii auto, intervenientul fortat a decedat din cauze naturale. Dosarul penal ce a fost deschis pt vatamare corporala a fost clasat pentru ca fapta nu se incadreaza in A fost citata in calitate de intervenient fortat , sotia acestuia. Ce se poate invoca pentru a fi scoasa din cauza ? Mentionez ca litigiul si a urmat cursul chiar si in intervalul de 1 an si cinci luni de cand a survenit decesul, astfel ca nu au fost comunicate acte de procedura , fiind in imposibilitatea apararilor.Practic de la stabilirea primului termen de judecata s-a constatat decesul , insa dosarul si a urmat cursul cu probatoriile formulate de reclamant si abia dupa 1 an si 5 luni este citata sotia intervenientului fortat. Ce se poate invoca pentru a fi scoasa din cauza si pentru a nu avea repercursiuni asupra ei?
  multumesc frumos!

  1. Av. Andrei Ștefan says:

   Buna ziua, situația este una speciala. Pentru a emite o opinie, este necesara consultarea documentelor si a incheierilor de sedinta.

 16. Maria says:

  fapta nu se incadreaza in legea penala

 17. M.h says:

  Hi I had car accident my fault .my insurance is RCA Euroins they cover the damage but refused to cover the car rent for other car now I received memo that I am I intervinent forțat…what to do..must I go ?

  1. Av. Andrei Ștefan says:

   Hello,
   The rent service is a covered risk by the RCA policy. That is why Euroins must pay the rent amount. You have to file a counterclaim to show the court the validity of the policy and the basis for which they must pay the rental amount.

   Regards

 18. Mahmoud says:

  Thanks alot …but what if EUroins said that the limit is crossed ….still do I need to pay the rent value

  1. Av. Andrei Ștefan says:

   Even in this situation, you do not have to pay the rent. They will do that in court.

 19. Roxana A. says:

  Buna ziua,
  Am un dosar civil, in care sunt reclamanta si desi la sedinta am spus ca nu consider necesar introducerea unor parti interveniente, instanta din oficiu le-a introdus acordand cateva zile pentru depunerea exemplarelor actiunii pentru intervenienti. Dupa o zi de la sedinta introducerii intervenientilor, am depus cerere de renuntare la dosar, incheierea nefiind nici macar in curs de redactare (am dovezi) la acel moment si inca cateva zile dupa.
  La 9 zile de la depunerea cererii de renuntare, dupa ce am discutat anterior si telefonic cu grefiera completului de judecata, informand-o ca am depus cerere de renuntare si sa nu mai trimita citatii la intervenienti, totusi s-au trimis citatii intervenientilor.
  In acest caz pot fi fortata sa le platesc cheltuieli de judecata intervenientilor fortati, pusi de instanta fara voia mea, avand in vedere ca citatiile/comunicarea catre acestia s-a facut dupa 9 zile de la depunerea cererii de renuntare la judecata.

  1. Av. Andrei Ștefan says:

   Buna ziua,
   Ar fi fost util sa știu si care este obiectul litigiului. Daca instanța a dispus introducerea in cauza a persoanelor respective in calitate de intervenienți nu poate renunța pana la termen la emiterea citatiilor. Iar, daca renuntarea s-a facut dupa comunicarea cererii de chemare in judecata (cel mai probabil citatiile au fost insotite si de un exemplar al cererii dvs. de chemare in judecata) reclamantul, la cererea persoanelor (parat, intervenient) poate fi obligat la plata cheltuielilor de judecata.

 20. M.h says:

  Many thanks for your support..you made my life shine

 21. rodica says:

  Buna ziua, sunt intervenient fortat intr-o cauza de accident rutier, da nu se judeca accidetul in sine, unul dintre soferi a dat in judecata inspectoratul de politie pentru a contesta alcoolemia, ce treaba are asta cu mine, eu fiind soferul cu care a facut accidentul?

  1. Av. Andrei Ștefan says:

   Buna ziua,
   Din punctul de vedere al obiectului, nu are, însă pentru opozabilitate trebuie sa știți de existenta acestui dosar.

  2. Av. Andrei Ștefan says:

   Buna ziua,
   Pentru opozabilitate trebuie sa știți de existenta acestui dosar.

 22. Angelica Gavris says:

  Buna seara, sînt chemata înstanta în urma unu i accident rutier ,în calitate de intervenient fortat ,nu înteleg ce treaba are asta cu mine,atît timp cît a asistat politia? Daunele masinii fiind reparata pe asigurarea mea, E necesar sa asist ,chiar nu pot sînt plecata din localitate.Exista posibilitatea sa plătesc cheltuielile de judecata?Ma puteti ajuta cu un răspuns? Va multumesc!

  1. Av. Andrei Ștefan says:

   Buna ziua,
   Depinde de temeiul cererii de chemare in judecata, de existenta unei culpe exclusive sau comune si alte elemente privind evenimentul rutier. Daca nu puteți formula cereri sau nu puteți participa la ședința de judecata fie, motivat solicitați instanței amânarea termenului, fie apelați la un avocat care sa va ajute cu reprezentarea dvs. in fata instanței de judecata.

 23. alin says:

  Salut. Accidentul a fost in 2019 aveam asigurare la city… El si-a reparat masina prin casco. Eu primesc acasa notificare despre acest proces civil in care sunt intervivent fortat. Respectiv: Cei e la casco cer sa recupereze banii de la city si mine. Instanta respinge cererea pentru ca city este in faliment in prezent.
  Ar trebui sa depun ceva? Presupun ca ei pot cere ca procesul sa continue si sa ceara banii de la mine,

  1. Av. Andrei Ștefan says:

   Buna ziua,
   Cererile de plata se depun la FGA. Atat timp cat instanta de judecata nu a dispus, prin hotarare obligarea la plata…

 24. Ionescu Alexandru says:

  Bună ziua, sunt chemat în judecata în calitate de intervenient ( nu interveninent fortat), unde STB da în judecata firma de asigurări Euroins pentru neplata unei sume rezultate în urma neefectuari curselor din cauza redirijarii traficului de către politia rutiera pentru măsurători. Care sunt etapele de urmat, și pot fii obligat eu sa plătesc acea suma din cauza insolventei firmei de asigurări. Mulțumesc!

  1. Av. Andrei Ștefan says:

   Buna ziua,
   Tipologia de litigiu difera in functie de obligatia de plata pe baza unui rca, contract, ori raspundere disciplinara. Astfel, ca sunt necesare mai multe informatii pentru o analiza a situatie dvs. juridice.
   O zi frumoasa

 25. Ionescu Bogdan says:

  Buna ziua!Sunt introdus ca intervenient fortat la cererea service ului auto(cesionar) ce a efectuat reparatia pagubitului si caruia i au fost platite partial cheltuielile din deviz de catre asigurator.Totodata solicita judecarea cauzei si in lipsa părților.In acest caz,mai e necesara intampinarea facuta de mine sau prezenta la proces?Multumesc!

 26. Guramba Ștefan says:

  Bună ziua !
  Sunt Chemat în judecată ca intervenient din urma unui accident ..
  Eu sunt vinovatul, și asigurători nu ii despăgubește celui nevinovat și i a dat în judecată Eu nu am făcut nimic trebuie sa despăgubesc Eu?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Continuând să utilizați site-ul, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Mai multe informații

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close